Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Argo wzbudza się przy krecie
07-09-2016, 09: 16
Post: #1
Argo wzbudza się przy krecie
Panowie.Ostatnio "ni z gruchy ni z pietruchy" argo zaczął reagować na krecika.Do tej pory milczał.Myślałem że to wina kreta ale przy innym też tak się dzieje,wydaje króciutkie szybkie sygnały.Jest to irytujące i zastanawiam się czy nie skontaktować się z serwisem w celu sprawdzenia sprzętu.Mieliście coś podobnego ?

Punk,Rock,Sex i.......MOTOCYKLE (obecnie Honda Transalp 600 i Triumph Tiger 955i)
było:FisherF2,Euroace+NelTornado,Argo V3
jest:Alter71+NoktaPointer i neodym
Strzelam z czarnoprochowców,teraz Remington .44 Szczęśliwy
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
07-09-2016, 14: 41
Post: #2
RE: Argo wzbudza się przy krecie
rytmiczne sygnały miałem tylko przy elektrycznym pastuchu.
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
07-09-2016, 18: 29
Post: #3
RE: Argo wzbudza się przy krecie
Mi przy pinie od deteknixa również się wzbudza czasami mniej, czasami więcej.
Twój post podsunął mi myśl, że może być to zależne od wybranego rodzaju filtracji(relikt/standard). Jak pojadę w teren to sprawdzę i napiszę
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
08-09-2016, 07: 28 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-09-2016 07: 30 przez długi.)
Post: #4
RE: Argo wzbudza się przy krecie
Dzwoniłem do Rutusa i serwisant powiedział że" to normalne bo kret też ma jakąś częstotliwość i w zależności w jakiej odległości od niego jest wykrywacz(w sumie cewka) to może się wzbudzać.Jeżeli wykrywacz działa dobrze to się nie przejmować."Nie za bardzo mnie to uspokoiło,bo jak pisałem,do tej pory tak nie było, ale puki co tak zostanie.Zimą wyślę Argo na przegląd to może się poprawi.

Punk,Rock,Sex i.......MOTOCYKLE (obecnie Honda Transalp 600 i Triumph Tiger 955i)
było:FisherF2,Euroace+NelTornado,Argo V3
jest:Alter71+NoktaPointer i neodym
Strzelam z czarnoprochowców,teraz Remington .44 Szczęśliwy
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
08-09-2016, 07: 50
Post: #5
RE: Argo wzbudza się przy krecie
Chodzisz z włączonym kretem ?

Człowiek jest tyle wart co pomoże drugiemu
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
08-09-2016, 08: 23
Post: #6
RE: Argo wzbudza się przy krecie
Regis,oczywiście że nie,ale jak włączam żeby coś wyszperać to wykrywacz się wzbudza.Jak odłożę go dalej(jakieś pół metra) to już nie.

Punk,Rock,Sex i.......MOTOCYKLE (obecnie Honda Transalp 600 i Triumph Tiger 955i)
było:FisherF2,Euroace+NelTornado,Argo V3
jest:Alter71+NoktaPointer i neodym
Strzelam z czarnoprochowców,teraz Remington .44 Szczęśliwy
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
08-09-2016, 09: 23
Post: #7
RE: Argo wzbudza się przy krecie
Po co zatem kładziesz wykrywacz tak blisko dołka skoro łapie kreta ? Odkładając wykrywacz możesz wejść w menu i nie będzie kłopotu.Ja tak zazwyczaj robię.

Człowiek jest tyle wart co pomoże drugiemu
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
08-09-2016, 09: 23
Post: #8
RE: Argo wzbudza się przy krecie
Może spróbuj zmienić częstotliwość w Argo...
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
08-09-2016, 09: 27
Post: #9
RE: Argo wzbudza się przy krecie
Tylko po co ?

Człowiek jest tyle wart co pomoże drugiemu
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
08-09-2016, 09: 28
Post: #10
RE: Argo wzbudza się przy krecie
Regis,kładę wykrywacz blisko,bo do tej pory nic się nie działo,nie reagował na kreta,ale dzięki za radę z wejściem w menu.Wypróbuję przy najbliższej okazji.Stan,raczej nie będę tam dziubał Oczko

Punk,Rock,Sex i.......MOTOCYKLE (obecnie Honda Transalp 600 i Triumph Tiger 955i)
było:FisherF2,Euroace+NelTornado,Argo V3
jest:Alter71+NoktaPointer i neodym
Strzelam z czarnoprochowców,teraz Remington .44 Szczęśliwy
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Forum użytkowników marki RUTUS i nie tylko ;) | Wróć do góry | Wróć do forów | Mobile Version | RSS