Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Problem ze spustem
04-09-2016, 12: 02
Post: #1
Problem ze spustem
Po kilkunastu wypadach, spust pinpointa zaczął się blokować, nie wraca do pozycji wyjściowej. Jest to o tyle kłopotliwe, że czasem zapominam go cofnąć w trybie mieszanym.
Pewnie wpadła tam jakiś piasek. Czy ktoś miał podobnie, czy przedmuchanie powietrzem wystarczy? Rozkręcać? Serwis?

PROxima ver. 5.0 | Alter 71
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
04-09-2016, 20: 38
Post: #2
RE: Problem ze spustem
Może przyłóż rure od odkurzacza i poruszaj lub może wd40 do środka może sie wypłucze. Albo sklep elektroniczny i wymiana na nowy jak potrafisz.
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
05-09-2016, 08: 15
Post: #3
RE: Problem ze spustem
WD jest dobry do mechanicznych elementów. Ale jak przecieknie na elektronikę to może być różnie. Ja bym tam nie psikał. Lepiej ta wersja z nowym przyciskiem. Zadzwoń do rutusa to może Ci wyśle nowy przełącznik. Tylko musisz przylutować do niego potem kabelki.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
05-09-2016, 08: 28
Post: #4
RE: Problem ze spustem
WD nadaje się też do używania na elektronikę szczególnie na złącza styki, wyłączniki.
Usuwa naloty poprawiając przewodność, jednocześnie wypierają wilgoć będąc neutralnym elektrycznie.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
05-09-2016, 08: 58 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-09-2016 09: 27 przez brzoza.)
Post: #5
RE: Problem ze spustem
No tak, ale elektronika... http://www.elektronikasamochodowa.net/thread-1449.html

Jeśli to zrobi precyzyjnie to zgadzam się z Tobą. Ale jak przegnie i zacieknie na żywą elektronikę (wyświetlacz) to może być lipa. Kwestia wyczucia Uśmiech
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
05-09-2016, 11: 04
Post: #6
RE: Problem ze spustem
chodziło mi bardziej o wypłukanie ziarenek piasku. Może lepiej spreżonym powietrzem. Bezpieczniej
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
05-09-2016, 11: 23
Post: #7
RE: Problem ze spustem
Ja się obawiam czy tam jakaś sprężynka nie pękła. 3 tygodnie temu rozbierałem włącznik samoodbijający od słuchawki przy domofonie. Wylutowałem go, rozgiełem łapki trzymające korpus i w środku była sprężynka. Pękła. Ale rozciągnąłem tą większą część i działa. Normalnie kupił bym nowy ale już takich nie produkują, albo jakiś nietypowy.
Spróbuj najpierw rady Tomasza z powietrzem. CO2 w spreju jest do kupienia. Kiedyś widziałem w zwykłym sklepie do czyszczenia klawiatury. Normalnie do kupienia w każdym sklepie dla elektronika Oczko
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
05-09-2016, 11: 28
Post: #8
RE: Problem ze spustem
Przed około dwoma laty miałem ten sam problem.Rozruszałem go przez wielokrotne przełączanie.Do tej pory zazwyczaj działa poprawnie.

Człowiek jest tyle wart co pomoże drugiemu
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
05-09-2016, 13: 46
Post: #9
RE: Problem ze spustem
Dzięki, spróbuję najpier przedmuchać.

PROxima ver. 5.0 | Alter 71
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
05-09-2016, 14: 43
Post: #10
RE: Problem ze spustem
Spust jest wpinany do płytki nic nie trzeba lutować (Tak jest zrobione u mnie) nie tak dawno sam wymieniałem spust padł mi na wypadzie.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Forum użytkowników marki RUTUS i nie tylko ;) | Wróć do góry | Wróć do forów | Mobile Version | RSS