Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Siedziba Rutusa, poligon testowy
12-08-2016, 11: 18
Post: #1
Siedziba Rutusa, poligon testowy
Witam, wiecie może czy w Redzie (siedzibie głównej Rutusa) chłopaki mają jakieś poletko testowe na którym mogą pomóc/objaśnić ustawienia etc. ?
Bo wolę uczyć się od gości którzy znają maszyny na wylot niż na własnych błędach.

Rutus Proxima ver 5.0 od 22.03.2016r.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
12-08-2016, 14: 21
Post: #2
RE: Siedziba Rutusa, poligon testowy
Jeszcze tylko musisz trafić na takiego który w praktyce poszukuje rutusem , bo sama znajomość elektroniki bez wiedzy praktycznej w obsłudze to dwie różne rzeczy.
Jak sam w polu nie zrozumiesz wykrywacza, to nikt Cię w godzinę nie nauczy, nauka na własnych błędach z pomocą na forum lub kolegi na polu jest optymalna.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
12-08-2016, 17: 13
Post: #3
RE: Siedziba Rutusa, poligon testowy
Tak jak kolega stan pisze.Chodzić,słuchać,pytać i tak w kółko.Innej rady nie ma.

Punk,Rock,Sex i.......MOTOCYKLE (obecnie Honda Transalp 600+Honda CBR 1000F dual)
było:FisherF2,Euroace+NelTornado,Argo V3
jest:Alter71+NoktaPointer i neodym,Nokta Simplex+
Strzelam z czarnoprochowców,teraz Remington .44 Szczęśliwy
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
12-08-2016, 20: 57 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-08-2016 20: 57 przez Regis.)
Post: #4
RE: Siedziba Rutusa, poligon testowy
Najlepiej jest zrobić własne pole testowe i tam się uczyć,notować i zapamiętywać . Na forum jest tak dużo napisane o rutusach i czytając to zaoszczędzisz mnóstwo czasu w polu.Proxima jest łatwa,ale do dobrego zrozumienia wykrywacza nie wystarczy go poznać bo bardzo potrzebna jest ogólna teoria o detektorach,detekcji ,glebach itd.

Człowiek jest tyle wart co pomoże drugiemu
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
14-08-2016, 16: 28
Post: #5
RE: Siedziba Rutusa, poligon testowy
Dzięki za ludzkie odpowiedzi, zrobię własne pole testowe i tam się doszkolę w rozumieniu tego co do mnie "mówi" i po żniwach znów ruszam w teren.

Rutus Proxima ver 5.0 od 22.03.2016r.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
15-08-2016, 09: 57
Post: #6
RE: Siedziba Rutusa, poligon testowy
Jeszcze lepszym sposobem jest filmowanie własnych eksperymentów.Robienie nawet najdokładniejszych notatek nie odda pamięci tego co zaszło w testach.

Człowiek jest tyle wart co pomoże drugiemu
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
15-08-2016, 19: 34
Post: #7
RE: Siedziba Rutusa, poligon testowy
He:)tutaj znajdziesz tylko ludzkie odpowiedzi.Ja kopię każdy sygnał,weryfikuję z innymi i tak się uczę.Ustawienia standardowe,bo do tych preferowanych na forum jeszcze nie"dorosłem".

Punk,Rock,Sex i.......MOTOCYKLE (obecnie Honda Transalp 600+Honda CBR 1000F dual)
było:FisherF2,Euroace+NelTornado,Argo V3
jest:Alter71+NoktaPointer i neodym,Nokta Simplex+
Strzelam z czarnoprochowców,teraz Remington .44 Szczęśliwy
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Forum użytkowników marki RUTUS i nie tylko ;) | Wróć do góry | Wróć do forów | Mobile Version | RSS